לא כולם זוכרים, אבל היו זמנים בהם ניתן היה להשיג בישראל מגוון בסיסי יחסית של עלים ירוקים לסלט, כמו פטרוזיליה, שמיר וחסה. למרבה השמחה, בימינו גדלים בשדות הארץ שפע של עלים שאפשר לאכול. לכן מומלץ למי שלא עשה זאת עדיין, לא להסתפק בסלט של מלפפון, עגבניה ופטרוזיליה, אלא להעשיר אותו ולהתנסות בעלים ירוקים מסוגים שונים. מכיוון שישנם גם לא מעט סוגי ירקות לסלט, אפשר לנצל את ההזדמנות ולשדרג אותו כפליים.
שמות של עלים ירוקים לסלט ולבישול
כאמור, ישראל משופעת בשדות של עלים ירוקים לסלט, לצד עלים אחרים שמתאימים יותר לבישול ולאפייה. הנה כמה מהסוגים העיקריים שניתן למצוא בארץ:
1. חסה – ללא ספק מהעלים הנפוצים והאהובים בישראל. הזנים המוכרים ביותר הם חסה ערבית, המכונה גם חסה רומית, וחסה עגולה, שנקראת גם חסה אייסברג. בנוסף, מי שמעדיפים את העלים הפנימיים, העדינים והפריכים יותר של החסה הערבית, יכולים לרכוש מארז לבבות ללא העלים החיצוניים.
2. רוקט, ארוגולה, גרגר הנחלים, מיזונה, בייבי תרד, עלי סלק – אלה הם רק חלק מהעלים הצעירים והרעננים, שלרוב נמכרים יחד בתור תערובת עלים לסלט, או בקיצור "עלי בייבי". תמהיל העלים בתערובת עשוי להשתנות בהתאם לחקלאי ולעונה. מדובר באחת הדרכים הקלות והזמינות להעשיר כל סלט במגוון של עלים ירוקים, שמשדרגים משמעותית הן את הטעם והן את הערכים התזונתיים.
3. קייל, מנגולד ובוקצ'וי – מהעלים הבשרניים יותר, שבדרך כלל מחייבים טיפול מקדים לפני שאוכלים אותם. מנגולד, בוקצ'וי וגם תרד בוגר נהוג לבשל, לאפות או לאדות. לעומתם, את הקייל אפשר בהחלט לשלב בסלט, ללא השדרה המרכזית הנוקשה. על מנת שיהיה קל ונעים יותר לאכול אותו, מומלץ לעסות אותו במיץ לימון, ולהניח לו להתרכך מעט לפני שמוסיפים אותו לקערה.
4. פטרוזיליה, כוסברה, נענע, שמיר, סלרי, בזיליקום, בצל ירוק – העלים הללו, המכונים גם בשם הכללי "ירק", הם רק חלק מקבוצת עשבי התיבול הקיימים בישראל. המגוון הגדול והמשתנה שלהם, מאפשר להעניק לכל סלט טעם שונה ומעניין יותר. בנוסף, ישנם סוגים אחרים של עשבים כמו מרווה, תימין ורוזמרין, שלא נהוג לאכול בטריותם.
למה כדאי להוסיף עלים לסלט?
הוספה של עלים לסלט בהחלט משדרגת את טעמו והופכת אותו לרענן ולמעניין יותר. אבל הסיבה העיקרית בגללה מומלץ לעשות זאת, נעוצה בכמות המשמעותית של חומרים מזינים שהם מכילים. חשוב לזכור, כי על מנת שהערכים התזונתיים שלהם יהיו בשיאם, יש לצרוך את העלים כשהם טריים מאד. לכן רצוי להזמין אותם ישירות מהחקלאי, ולא לקנות אותם בסופר, שם אין דרך לדעת מתי והיכן נקטפו.
העלים הללו נחשבים לסוג של "מזון על", כך שצריכה שלהם באופן קבוע ובכמויות יפות, מיטיבה עם הבריאות. בין היתר הם מחזקים את המערכת החיסונית; מסייעים בפעילות הלב וכלי הדם; תומכים בפעילות מערכת העיכול; מנקים רעלים; שומרים על בריאות העור ומסייעים במניעה של מחלות מסוגים שונים.
כדאי לדעת, שכל סוג של עלה מכיל חומרים מזינים מעט שונים. לכן מומלץ לגוון ביניהם, על מנת שהגוף יקבל את המירב והמיטב של חומרים אלה. עם זאת, יש ביניהם הרבה מהמשותף, גם בנוגע לערכים התזונתיים. הנה כמה מהיתרונות שמאפיינים כמעט את כולם:
- יש בהם כמות גבוהה של ויטמינים, ביניהם ויטמיני C, A, K וכן ויטמינים מקבוצה B
- הם מכילים מינרלים שונים, ביניהם מגנזיום, ברזל, סידן וסלניום
- הם מקור מצוין לנוגדי חמצון מסוגים שונים
- יש בהם שפע של סיבים תזונתיים
- הם מספקים חומצה פולית בכמות גבוהה
- הם משביעים מאד והערך הקלורי שלהם נמוך במיוחד
- הם משפיעים לטובה על רמת האנרגיה בגוף
היתרונות והרכיבים הללו, הפכו את העלים הירוקים לכוכבי הסלט הישראלי, לצד שפע של ירקות טריים, בריאים ועשירים בטעם.
משק טל דיירקט – עלים ירוקים לסלט ישירות מהחקלאי
מכיוון שעלים ירוקים הם מרכיב חובה בכל סלט, חשוב לנו להציע לכם את העלים הטריים והרעננים ביותר, שמגיעים הישר מהשדות שלנו או של חברינו החקלאים. נוסף על צרורות בודדים של עשבי תיבול וחסות מסוגים שונים, תוכלו להזמין עד הבית מארז ירק, שכולל ארבעה צרורות של עשבים, בצל ירוק, סלרי ושורש פטרוזיליה. מארז כזה יהפוך כל סלט שתכינו לחגיגה של טעם, טריות ובריאות, בכל ארוחה מחדש. אתם מוזמנים ללקט מהאתר שלנו את כל העלים הירוקים שאתם אוהבים, לצד שפע של סוגי ירקות לסלט, ולקבל אותם במשלוח עד פתח הבית. אם יש לכם שאלות נוספות, נשמח לשמוע מכם בטלפון 0506-990-006